بهترین شیوه های بازاریابی در طول پاندمی کرونا
بک بحران جهانی میتواند برای یک تیم بازاریابی حکم دو روی یک سکه را داشته باشد که در یک روی آن فلج شدن و از بین رفتن کل تیم بازاریابی و در روی دیگر آن تلاش برای پیشرفت و بقا قرار دارد. این دقیقا همان چیزیست که در طول بحران شیوع بیماری کرونا نیز شاهد آن هستیم. برخی شرکتها از هزینههای بازاریابی خود کاسته و یا حتی در مواردی کل تیم بازاریابی خود را کنار گذاشته اند و این در حالیست که برخی دیگر از شرکتها هوشمندانهتر عمل کرده و با روشهای جذابتری سعی در حفظ تعامل خود با مخاطبان، مخصوصا در این دوران سخت دارند.
اگر میخواهید کسب و کارتان ادامه پیدا کند نمیتوانید برای مدت طولانی بیکار بمانید. کارآفرینانی را که به دنبال کاهش و یا قطعع هزینههای بازاریابی هستند را میتوان درک کرد، زیرا محافظه کار بودن در مواقعی که نمیدانید بحران تا چه زمانی ادامه پیدا خواهد کرد یک انتخاب مطمئن به نظر میرسد. اما حتی در مواقع دشوار نیز باید تعادل میان مسئولیتهای مالی شرکت و نیاز به آگاهی رسانی و تعامل با مخاطبانمان را برقرار کنیم.
در واقع مطالعات طولانی مدت نشان میدهند که بهترین استراتژي در طول بحرانهای اقتصادی افزایش (و نه کاهش) هزینههای بازاریابیست. زیرا در نهایت اقتصاد دوباره شروع به رشد میکند و در این میان عقب افتادن از رقبا آخرین چیزیست که یک کسب و کار ممکن است بخواهد.
در بسیاری از موارد مخاطبان در طول یک بحران نیز همچنان پذیرای برخی از انواع روشهای بازاریابی هستند. مطالعاتی که اخیرا توسط انجمن آژانسهای تبلیغاتی آمریکا صورت گرفته نشان میدهد که ۴۳ درصد از مصرف کنندگان با شنیدن دربارهی برندها قوت قلب میگیرند و ۵۶ درصد از آنها نیز گفتهاند که دوست دارند بدانند برندها چگونه در طول یک پاندمی به جامعهی خود کمک میکنند. تنها ۱۵ درصد از مردم ترجیح میدهند چیزی دربارهی شرکتها نشنوند.

این موضوع به ما یادآوری میکند که بازاریابی در این مواقع مستلزم حساسیت بیشتر نسبت به آنچه در زندگی مردم میگذرد و انعطاف پذیری بیشتر برای همگام شدن سریعتر با تغییرات است.
با همدلی با مشتریان شروع کنید
تأثیر ویروس کرونا بر رفتارها و نگرش مصرفکنندگان را نباید نادیده گرفت. مطالعاتی که اخیرا انجام گرفته است نشان میدهد که ۷۶ درصد از مردم در طی همهگیری ویروس کرونا عادتها، رفتارها و روتین متفاوتی را نسبت به پیش از این دوران در پیش گرفته اند. در این میان ۸۹ درصد گفتهاند که قصد دارند برخی از این عادات را در آینده نیز حفظ کنند. افراد همچنین محصولات جدیدی را در این شرایط امتحان میکنند و ۳۹ درصد آنها گفتهاند قصد دارند به استفاده از برندهای جدیدی که در طول همهگیری با آنها آشنا شدهاند ادامه دهند.
در حال حاضر فرصتی برای اعتماد به فرضیات وجود ندارد. هرگونه اطلاعاتی که داشته باشید نه تنها از ۶ ماه پیش بلکه حتی اگر مربوط به ۶ هفتهی گذشته نیز باشد، امروز تاریخ مصرف گذشته محسوب میشود. همانطور که اخیراً شرکت مشاوره گارتنر نیز توصیه کرده است، تیمهای بازاریابی باید در کنترل تغییرات رفتار مشتری و نیازهای خرید آنها در حین گسترش بحران فعال باشند.
داستانهای مرتبط تعریف کنید
برخی از برندها در حال حاضر نیز کمپینهای جذابی را شروع کردهاند که گویای واقعیتهایی دربارهی این همهگیری هستند. به عنوان مثال Dove به طور مثال بر روی شجاعت کادر بهداشت و درمان تاکید کرده و برخی دیگر از برندها مانند برگرکینگ نیز بر روی رعایت فاصلهی اجتماعی و تشویق مردم به ماندن در منازلشان تمرکز کردهاند.
دیدن چنین داستانگوییهای خلاقانهای در این شرایط بسیار خوب است اما تیمهای بازاریابی باید حتی بیش از این به شرکتها برای انجام کارهای بیشتر فشار بیاورند. این فرصتی است که شرکتها میتوانند خود را بالا کشیده و بیش از پیش در نگاه مشتریان و جامعه ارزشمند تلقی شوند.

هر سازمان و شخصی این توانایی را دارد که به شیوه خود در عبور از این بحران مشارکت کند. مهمترین سوالی که شرکتها باید از خود بپرسند این است که «چه کمکی میتوانم بکنم؟»
این مشارکت میتواند اشکال متفاوتی داشته باشد. به عنوان مثال، Jägermeister میزبان یک رویداد مجازی برای کمک به جمعآوری سرمایه برای دارندگان رستورانهای نیویورک بود. خردهفروشیهای بزرگی مانند Loblaw برای نشان دادن قدردانی خود دستمزد کارکنان خود را افزایش دادند و نایک به طور موقت هزینه اشتراک برنامه خود را حذف کرد تا به افراد کمک کند که بتوانند در طول قرنطینه تناسب اندام خود را حفظ کنند.
نتیجه نهایی این است که دادههای تازه و بینش دقیق هیچگاه به این اندازه اهمیت نداشتهاند. در شرایطی که تا کنون مشابه آن را تجربه نکرده بودیم، اعتماد به غرایز به تنهایی خطرناک است. اگر در چند ماه گذشته با مشتریان خود ارتباطی برقرار نکردهاید، اکنون زمان آن رسیده که این کار را انجام دهید.
اجازه ندهید این بحران شما را فلج كند. اینکه تیم شما واقعا بتواند مشتریهایتان را درک کند و با بینش درست و به موقع عمل کند، کلید اصلی برای گذر از این دوران است که هم به شرکت و هم به تیم بازاریابی شما کمک میکند تا بتوانید این بحران را به خوبی پشت سر بگذارید .
منبع: https://www.entrepreneur.com/article/349535
مباحث مرتبط: بازاریابی، تبلیغات، دیجیتال مارکتینگ